Bredbånd Priser 2022

PAKKER
1000/1000 Mbit/s

Pris: fra 279 kr. / måned

PAKKER
MaxSpeed
Op til 1000 Mbit/s

Pris: fra 249 kr. / måned

PAKKER
Bredbånd via Fiber
Op til 1000 Mbit/s

Pris: fra 299 kr. / måned

Er du på udkig efter nyt bredbånd, kan vi her guide dig lidt på vej til at træffe den helt rette beslutning, når du skal finde ud af, hvilket bredbånd du skal vælge.

Der er mange forskellige udbydere af bredbånd, og derfor er det også vigtigt, at du undersøger markedet godt, så du er sikker på, at du vælger det rette valg, når du skal vælge udbyder.

Valget af udbyder har meget at sige, både angående pris og hastighed, men også angeånde support, installation, oprettelsesgebyr og meget andet.

Hvor hurtig en forbindelse har jeg brug for?

Først og fremmest skal du finde du af, hvor hurtig en forbindelse du har brug for. Bruger du ikke internettet meget, er der ingen grund til at købe den helt hurtige forbindelse. Men streamer og gamer du eller din husstand meget, kan det være klogt at vælge en hastighed i den højere ende af skalaen.

Hvis du bare har brug for at gå på Facebook, læse e-mails og nyheder, kan du sagtens klare dig med en forbindelse på 10-25 mbit/s. Men hvis du gerne vil streame film og serier eller spille online, kan det være klogt at kigge på en forbindelse på mindst 100 mbit/s.

Hvad koster Bredbånd?

Det kommer naturligvis meget an på, hvor du vælger at oprette dit abonnement på bredbånd. Langt de fleste forbindelser koster mellem 249-349 kroner. Du kan tit finde en rigtig fin forbindelse for omkring 299 kroner om måneden, hvilket er til at overkomme for en forbindelse på op imod 1000 mbit/s.

Nogle udbydere har en fast lav pris på eks. 249 eller 299 kroner om måneden, hvor der bliver åbnet op for den hurtigste forbindelse, dit kabel-tv eller telefonstik tillader. Andre steder kan du finde forskellige pakker på eks. 25 mbit/s, 50 mbit/s, 100 og 200 mbit/s, hvor det så bliver dyrere, jo højere en hastighed du vælger.

Hvilken bredbånd udbyder skal jeg vælge?

Hvilken udbyder du skal vælge, når du skal købe bredbånd, kommer meget an på, hvad du har det godt med, hvor længe du vil binde dig, og hvor meget du har lyst til at betale for dit bredbånd. Eller om det er vigtigt for dig at få andet med i pakken samtidig.

Er det kun bredbånd, du er interesseret i, kan du med fordel kigge nærmere på udbydere som Hiper eller Fastspeed, som giver dig max hastighed for en fast lav månedlig pris. Skal du også have musik, tv, streaming eller mobil med i dit abonnement, skal du kigge hos nogle af de større udbydere som YouSee og Stofa.

Skal jeg vælge bredbånd og tv fra samme udbyder?

Du kan sagtens vælge tv og bredbånd fra en og samme udbyder, hvis du vælger at oprette et abonnement hos en af de større udbydere som YouSee, Stofa eller Waoo. Disse firmaer er kendte for at samle bredbånd, telefoni og tv, så du kan få det hele samlet hos en og samme udbyder.

Gør du i forvejen meget brug af streaming, har du et fint og billigt mobilabonnement, og har du ikke brug for flow-tv, kan du med fordel oprette dit bredbånd abonnement hos en af de mange lavpris-udbydere som eks. Hiper eller Fastspeed.

Kan jeg vælge bredbånd uden tv?

Ja, du kan flere steder sagtens vælge at købe et abonnement på bredbånd alene. Der er flere udbydere af bredbånd, der slet ikke tilbyder dig en tv-pakke samtidig med. Det samme gør sig gældende de steder, hvor du også kan købe tv-pakker med. Her er det efterhånden også blevet muligt at bestille bredbånd alene.

Flere og flere vælger jo at bruge streamingtjenester som Netflix, TV2 Play og Viaplay nu om dage, og derfor er der ikke det samme behov for at have de klassiske tv-pakker, som mange af vores forældre nok stadig har, så de kan zappe rundt med fjernbetjeningen.

Bredbånd via Kabel tv

Har du et antennestik i din bolig, har du med stor sandsynlighed mulighed for at bestille bredbånd via kabel-tv, som er muligt hos en lang række udbydere. Vær opmærksom på at dette som regel kan være billigere end at købe en fiberforbindelse.

Er din bolig ikke udstyret med et antennestik, kan du eksempelvis undersøge muligheden for at få bredbånd via telefonstik, som mange boliger også stadig er udstyret med. De fleste udbydere af bredbånd via kabel tv kan også tilbyde dig bredbånd via telefonstik, så du behøver ikke engang at kigge hos andre udbydere for at finde den rette løsning.

Hvor hurtig bredbåndforbindelse kan jeg få?

Det kommer meget an på, hvor du bor. Hos alle bredbåndudbydere kan du slå din adresse op og finde ud af, hvor hurtig en forbindelse du kan få dig. Det er meget nemt at tjekke, og det kan på få sekunder give dig et svar på, hvad der kan lade sig gøre på din adresse.

Det kommer meget an på, hvilke kabler der er lagt ind i din bolig. Er der eksempelvis ikke lagt fiber ind i din bolig, kan du ikke komme på fibernettet, før dette er sket. Langt de fleste boliger i Danmark har kobberkabler lagt ind, hvilket gør det muligt for dig at få ADSL bredbånd. Så slå din adresse op med det samme og find ud af hvor hurtigt internet du kan få.

Hvilken bredbånd hastighed har jeg nu?

Er du i tvivl om, hvor hurtigt internet du har dig her og nu, kan du altid slå din hastighed op for at finde ud af det. Det kan du eksempelvis gøre hos Speedtest eller Fast.com, hvor du nemt kan få svar på, hvilken hastighed du egentlig har dig nu.

Det kan også være en rigtig god måde til at finde ud af, om du nu også får den hastighed, du har betalt for, eller om du får en alt for langsom forbindelse. Har du betalt for 500 mbit/s, men får du kun 50 mbit/s, er det en rigtig god idé at kontakte din udbyder, så du kan få ordnet problemet.

Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

Det klassiske bredbånd som rigtig mange danske hjem har, fungerer via kobberkabler, som er lagt ind i bygningen. Fiber på den anden side er via lysledere eller optisk fiber, som er designet til at kunne transportere data meget hurtigere, end det kan lade sig gøre via kobberledninger.

Det er blandt andet også grunden til, at du ofte kan få en meget hurtigere forbindelse, hvis du skifter over til fibernet, da det i bund og grund bare kan lade sig gøre at lave en hurtigere forbindelse på fiberledninger end på kobberledninger, som det klassiske bredbånd kører på.

Hvor meget bredbånd har jeg brug for?

Hvor hurtig en hastighed du har brug for at bestille, kommer meget an på din behov. Bor I mange i husstanden, som alle skal være på nettet samtidig, kan det være en god idé at købe en rigtig hurtig forbindelse, så I alle kan være online uden at genere hinanden.

Er det omvendt bare dig selv og din eventuelle partner, der skal tjekke nyheder eller Facebook her og der, er der slet ikke behov for samme hurtige hastighed. Så kan du i stedet godt kigge på en af de billigere pakker i stedet for at sigte mod 1000 mbit/s.

Hvad koster det at få lagt bredbånd ind?

Er der ikke indlagt kobber (coax) kabler i din bolig, kan du få det etableret ved at kontakte en af de mange bredbånd udbydere. Du skal dog være forberedt på, at det hurtigt kan koste et par tusinde kroner at få lagt kablerne ind, især hvis der skal laves stiketablering, kabeludtræk og andet.

Herunder kan du se et eksempel på priserne for etablering af coax bredbånd i en bolig, der ikke har indlagt kabler i forvejen. Priserne er fra YouSee fra juni 2021.

Hvem har billigst bredbånd?

Det billigste bredbånd finder du ofte hos lavpris selskaberne, som ikke tilbyder andet end internet. Det kan eks. være udbydere som Hiper eller Fastspeed, som kan give dig en rigtig hurtig løsning for en fast lav månedlig pris.

Disse priser starter som regel fra 249 kroner og opefter, og det finder du ikke meget billigere andre steder – heller ikke hos de store udbydere på markedet som Stofa, YouSee og Waoo. Så vil du have en hurtig løsning uden at betale for meget, og har du ikke brug for tv eller andre løsninger, kan disse lavprisudbydere være et kig værd.

Hvem har bedst bredbånd?

Så længe du er koblet på en kablet løsning, er der ikke den store forskel på, om du er hos den ene eller den anden udbyder. Mange gange lejer de mindre udbydere sig alligevel ind på kabelnettet, som er ejet af de større udbydere (Stofa/Norlys og YouSee).

Der kan dog være andre oplevelser, når du skal på det trådløse WiFi i din bolig. Her kan der være forskellige oplevelser, men det kommer ofte også meget an på, hvilken router du vælger at bruge, hvor langt væk dækningen skal række, hvor mange vægge og hvor meget beton signalet skal igennem og meget andet. Du kan få flere tips til bedre WiFi i hjemmet her.

Bredbånd bedst i test

Bredbånd kan ofte være svært at lave en komplet sammenligning af, da der ofte ikke er mange husstande, der skifter udbyder, med mindre de også skifter løsning (eks. fra coax til fiber). Derfor er der ikke den store mulighed for at lave en bedst-i-test, når det kommer til bredbånd.

Så længe du vælger en kablet løsning i form af bredbånd eller fibernet, og du er på en kablet forbindelse, er det som regel kun udefrakommende påvirkninger, der kan have en indflydelse på din hastighed (kabelarbejde, et overgravet kabel el.l.)

Bredbånd i flere rum

Har du en større bolig, og er det vigtigt for dig at få godt internet i alle dine rum, kan det være en rigtig god idé at sætte flere hotspots op i din bolig, så du ikke skal trække hele signalet fra et enkelt udgangspunkt.

Står din router eksempelvis i den ene ende af huset, og skal du have signal i den anden ende af huset, får du et meget signal, hvis du trækker kabler til at lave et hotspot i den anden ende af huset og kobler dig på det hotspot, i stedet for at prøve at fange signal fra din oprindelige router.

Husk at dette også kan være en udfordring i en bolig med flere etager. Her kan du med fordel også trække kabler rundt fra etage til etage, hvis du vil have den bedste dækning på dit WiFi.

Bredbånd i sommerhus – Den rette løsning?

Har du allerede et telefonstik eller et antennestik i dit sommerhus, er der gode chancer for at få bredbånd også. Men har du ikke det, og skal du først have det lagt ind, kan det måske være en idé at overveje mobilt bredbånd i stedet for. Du kan læse mere om mobilt bredbånd her.

Med mobilt bredbånd kan du stadig have en router, men den får forbindelse til nettet via et SIM-kort i stedet for et kobberkabel, og det kan være meget smartere og nemmere til eks. dit sommerhus.

Alternativer til bredbånd i campingvogn

Mobilt bredbånd kan også være et godt alternativ til almindeligt bredbånd i en campingvogn. En campingvogn har jo ikke på samme måde muligheder for at få trukket antennestik eller telefonstik, og derfor er der mange, der vælger at bruge mobilt bredbånd, når de er på campingferie.

Det koster ofte det samme eller endda mindre at have mobilt bredbånd, og det kan sagtens give dig nok hastighed til det behov, du har, når du er i en campingvogn.

Husk at lave en bredbånd prissammenligning

Inden du vælger at købe dit nye bredbånd, uanset om det så er via kabel-tv, telefonstik, fiber eller mobilt bredbånd, er det altid en god idé at lave en prissammenligning, så du er sikker på at få det bedste og billigste bredbånd på markedet.

Der er jo ingen grund til at betale for meget for din forbindelse. Og kan du spare bare 100 kroner om måneden ved at vælge en anden udbyder, er det jo også over 1000 kroner om året, du sparer, som du kan bruge på alt muligt andet i stedet for.