Din iPhone får nyt styresystem

Til efteråret i 2021 kan du glæde dig til, at din iPhone får sig et nyt styresystem. Systemet kommer til at gå under navnet iOS 15, og det kommer især til at være et styresystem med fokus på forbedringer inden for opkald og online møder, som især har været essentielt her under Corona.

Apple har dog ikke været forrest i den bølge, der fik et boom af nye kunder i løbet af Corona, da det især var Zoom og Teams, der blev anvendt af både skoler og virksomheder verden over. Men nu vil Apple forbedre deres i forvejen gode produkter, så det bl.a. bliver en bedre oplevelse at snakke med andre via video-opkald på din telefon.

FaceTime får en overhaling

Det er især Apple tjenesten FaceTime, som mange allerede gør brug af, der får sig en overhaling. Videofunktionen skal blive meget skarpere, og så vil Apple også forbedre mikrofonen i FaceTime, så det bliver meget nemmere at forstå hinanden uden for meget skratteri.

Der vil også komme til at blive indført et mode under navnet GridMode, som gør, at ansigterne i et video-møde ikke flyver rundt på skærmen, ud fra hvem der snakker, og så skal den populære portrætfunktion, som alle allerede nu har haft glæde af på de nyere iPhones, også være en del af FaceTime, så det bliver mulig at stå knivskarpt.

Del oplevelsen af film og musik med dine venner

Corona har bl.a. også givet inspiration til den kommende funktion SharePlay, som gør det muligt at se film og høre musik med dine venner på samme tid over nettet. På den måde kan I sidde og snakke sammen, samtidig med at I ser en film eller lytte til den samme musik.

Det gør det nemmere at få oplevelser sammen, I en tid hvor der i den grad har været mangel på samme.

På Messages funktionen skal det også blive nemmere fremover at holde møder, da man opgradere måden at dele filer, links og billeder med hinanden.

Kilde: BT