PAKKER
1000/1000 Mbit/s
Pris: fra 279 kr. / måned
PAKKER
MaxSpeed
Op til 1000 Mbit/s
Pris: fra 249 kr. / måned
PAKKER
Bredbånd via Fiber
Op til 1000 Mbit/s
Pris: fra 299 kr. / måned
Fibernet hitter i Danmark. Flere og flere husstande vælger at få lagt fiber ind i boligen med udsigt om en langt højere hastighed til nogenlunde den samme pris, som du kan betale for almindeligt bredbånd via kobberkabler, som vi har været til i mange år.
Fibernet er i den grad kommer for at blive. Vil du også gerne have 1000 mbit/s eller endnu mere i din bolig, er det klart bedst at få det med fibernet. Og selvom du skal have lagt kablerne ind i din bolig, før du kan nyde godt at det hurtige internet, kan du flere steder ofte få oprettelsen for 0 kroner, så du bare skal betale for abonnementet, akkurat som du altid har været vant til med dit ADSL bredbånd.
Indhold
Hvad koster fibernet?
Langt de fleste fibernet pakker starter fra omkring 300 kroner. Nogle steder kan du få fibernet fra 299 kroner om måneden, mens du andre steder måske skal op og give 319 kroner. Det er som udgangspunkt de billigste muligheder for at få fiber i Danmark på nuværende tidspunkt.
Her får du som regel dog ikke de hurtigste løsninger, og derfor skal du de fleste steder også forberede dig på at give lidt mere end 299-319 kroner om måneden. Fibernet kan nemt koste op imod 500 kroner om måneden, hvis du vil have de hurtigste løsninger fra de dyreste udbydere på markedet.
Hvor kan jeg få fibernet fra?
Du kan få fibernet fra flere forskellige udbydere. Det kommer dog også an på, hvem der opererer i netop dit område, da der ikke bare er frit slag på hele markedet. Er det eksempelvis Norlys, der arbejder i dit boligområde, er det typisk også hos Norlys (Stofa), at du skal hente dit fibernet abonnement.
Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få fiber i din bolig, kan du altså slå din adresse op inde hos en fiber udbyder for at finde ud af, hvad det enkelte firma kan tilbyde dig i din bolig.
Hvilken fibernet udbyder skal jeg vælge?
Det kommer langt hen af vejen af på, hvem der kan levere fibernet til din bolig. Hvis du kun er begrænset til at vælge en enkelt udbyder, er det jo ikke så svært at vælge. Men hvis du har mulighed for at vælge den fibernet udbyder, du selv gerne vil have, kan du med fordel gå efter de steder, hvor du får max hastighed for en fast lav månedlig pris.
De større udbydere som Stofa og YouSee leverer som regel hastighedspakker, mens andre udbydere som eks. Hiper leverer max hastighed for en fast lav pris. Og her får du tit mest for pengene.
Hvilken fibernet hastighed skal jeg vælge?
Du kan få fibernet i mange forskellige hastigheder. Derfor er det heller ikke til at sige, at det bare lige er den eller den hastighed, du skal vælge. Det kommer meget an på dit og din husstands internetforbrug. Bor du alene eller sammen med en partner, og bruger I ikke rigtig internettet i dagligdagen, er der ingen grund til at vælge den hurtigste løsning.
Men er det en stor husstand, og er der gang i ti skærme hele tiden med streaming og gaming, kan det være en rigtig god idé at vælge en så hurtig løsning som overhovedet muligt.
Kan jeg få fibernet og tv samtidig?
Ja, der er flere udbydere, der tilbyder dig at få en tv-pakke med i samme løsning også, hvis du er interesseret i det. Det kan du eksempelvis hos flere af de store udbydere som Stofa, YouSee og Waoo, hvor du også kan få telefoni, hvis det skulle være noget.
Der er mange, der vælger at lægge alle digitale tjenester hos en og samme udbyder, så der bare er tale om en samlet regning hver måned, i stedet for at du skal betale for abonnementer tre, fire eller fem forskellige steder.
Hvor lang binding er der på fibernet abonnement?
Det kommer meget an på, hvor du vælger at bestille dit fibernet. Nogle udbydere har 0 måneders binding, mens andre udbydere kan have op imod 6 måneders binding. Så er det vigtigt for dig, at du ingen binding har på dit abonnement, kan det være klogt at kigge nærmere på løsninger fra eks. Telenor, der tilbyder fibernet uden binding.
Hos mange af de større udbydere som YouSee, Stofa, Hiper og Waoo kan du se frem til en bindingsperiode på min. 6 måneder. Det er værd lige at være opmærksom på, inden du opretter dig, hvis det betyder noget for dig.
Kan jeg få en hurtigere fibernet forbindelse?
Har du allerede en fibernet forbindelse nu, kan det være, at du er interesseret i at vide, om du har mulighed for at få en endnu hurtigere forbindelse. Her kan du med fordel tjekke udvalget af muligheder hos din nuværende udbyder for at se, om du kan opgradere til en hurtigere løsning uden at skifte udbyder.
Kan du få andre udbydere på din bopæl, kan du altid sammenligne priser og hastigheder, så du kan finde ud af, om du evt. kan få en hurtigere og billigere løsning ved at skifte fra eks. Norlys til Hiper. Har du ikke valgt den hurtigste løsning fra din nuværende udbyder, er det som regel altid en mulighed at opgradere dit abonnement, så du bare bliver sat over på den hurtigste forbindelse, de kan tilbyde.
Kan jeg få fibernet i mit sommerhus?
Hvis der er mulighed for at lægge fiber ind i dit sommerhus, er der som sådan ikke noget problem i at få fiber i din sommerbolig.
Har du ikke nogen idé om, hvorvidt der kan lægges fiber ind eller ej, kan du altid slå dit sommerhus’ adresse op hos en af de mange udbydere for at finde ud af, om det er noget, der kan lade sig gøre på stående fod.
Du kan også bruge nettet i dit mobilabonnement, når du er i sommerhus. Så kan du dele et hotspot fra din mobil. Eller du kan vælge mobilt bredbånd med en router, hvis flere skal på samtidig.
Kan jeg få fibernet fra min nuværende internetudbyder?
Hvis du gerne vil skifte over til fiber, men du ikke er meget for at skifte udbyder, kan du jo altid undersøge, om din nuværende internetudbyder er kommet med på fiber og dermed kan tilbyde dig det. Der er flere af de store internetudbydere, der er kommet på fibernettet, og som derfor har mulighed for at opgradere din hastighed fra almindeligt bredbånd til fiber bredbånd.
Tag et hurtigt kig på din nuværende udbyders hjemmeside. Her kan du tit se deres priser og pakker. Og måske har de, siden du sidst var derinde, fået fibernet på menukortet, som du kan bestille.
Hvordan tjekker jeg om jeg kan få fibernet på min adresse?
Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få fibernet på din adresse eller ej, kan du med fordel klikke dig ind til din nuværende udbyder eller en af de andre udbydere af fibernet i Danmark. Her kan du nemlig indtaste din adresse og med det samme få svar på, om fiber er en mulighed for dig endnu eller ej.
På sigt kommer der til at være lige så meget fiberdækning i Danmark, som der lige nu er med coax bredbånd. Men det er ikke sikkert, at det er udbredt til lige netop dit område endnu. Dog er der allerede mange boliger i Danmark, der kan få fiber, så hvis du er heldig, dækker det også din bolig.
Test hastigheden på mit fibernet
Er du ikke sikker på, hvor hurtigt fibernet du har lige nu, kan du altid klikke dig ind og teste din internethastighed. Det kan være en god idé at gøre regelmæssigt, så du bl.a. er sikker på, at du får den forbindelse, du betaler for.
Betaler du eks. for 500 eller 1000 mbit/s, er det jo også vigtigt, at det er den hastighed, du får i din bolig. Og det kan du meget nemt tjekke ved at klikke dig ind til en hastighedstest, som du kan finde på mange hjemmesider – bl.a. hos Speedtest elle Fast her.
Fibernet pakker
Der er mange udbydere, der arbejder med internet i pakker. Så kan du enten vælge den lille pakke med en lav hastighed, en medium, eller en stor pakke med den hurtigste hastighed fra udbyderen.
Stofa, YouSee og Waoo er bl.a. nogle af de udbydere, der arbejder med disse hastighedspakker. Hvis du bare gerne vil have den hurtigste hastighed, du overhovedet kan få, kan det være oplagt at kigge nærmere på en løsning fra eks. Hiper, der ofte bare giver dig den hurtigste forbindelse, din bolig kan få, for den samme pris uden fibernet pakker.
Fibernet med streaming
Streamer du meget, kan du bl.a. også vælge at oprette dig som fiberkunde hos en af de fiberudbydere, der tilbyder dig gratis måneder hos streamingtjenester med i købet. Waoo har eks. længe reklameret med et halvt års medlemskab hos både Amazon Prime og Viaplay, hvis du vælger at oprette dig hos dem.
Du kan også vælge en form for streamingpakke med fra de større udbydere som Stofa og YouSee, hvor du typisk også får leveret tv-pakker fra. Mange af dem er også begyndt at levere rene streamingpakker, hvis det er noget, du er interesseret i.
Fibernet fra YouSee
TDC er i fuld gang med at rulle deres fibernet ud i hele Danmark, så over en million danskere snart får adgang til at komme på fibernettet. Det er dog ikke muligt at se konkrete priser på fibernet fra YouSee endnu, og du skal selv kontakte dem, hvis du vil have et konkret tilbud, som du kan læne dig op af.
Er du allerede kunde hos YouSee, er der nok store chancer for, at du nok skal få besked fra YouSee, hvis det kan lade sig gøre at få fiber i dit område. Så kan du altid vælge at skifte, når det bliver en mulighed.
Fibernet fra Waoo og Fibia
Det kan også være, at du bor i et område, hvor det kan lade sig gøre at få fibernet fra Waoo eller Fibia. Fibia er stærkt repræsenteret i Danmark, men det er vigtigt at understrege, at det er Waoo’s produkter, de forhandler. Så vælger du at få fibernet fra Fibia, er det Waoo’s produkter, du får.
Waoo’s fiber pakker svinger lige nu fra 319 kroner om måneden for den billigste løsning til 489 kroner om måneden for den dyreste. I midten finder du abonnementet til 389 kroner om måneden. Disse priser dækker over de tre hastigheder – 200 mbit/s, 500 mbit/s eller 1000 mbit/s.
Fibernet fra Stofa og Norlys
Er det Norlys og Stofa, der leverer internet i dit område, kan du glæde dig over, at de også er kommet godt i gang med at rulle deres fiberdækning ud til mange af deres husstande. Her kan du også vælge mellem de samme hastigheder som hos Waoo, nemlig 200 mbit/s, 500 mbit/s eller 1000 mbit/s.
Priserne hos Stofa går så fra 319 kroner og 399 kroner til 439 kroner som det dyreste fibernet, de har lige nu. Dermed er det altså noget billigere at komme på 1000 mbit/s forbindelsen hos Stofa, end det eks. er hos Waoo. Men mange kan også sagtens klare sig med en 200 mbit/s eller 500 mbit/s løsning.
Fibernet fra Hiper
Du kan også få bredbånd via fiber fra Hiper, som nok er den billigste løsning på hele markedet. Det er dog ikke sikkert, at de kan levere fiber til dig, så derfor er det altid en god idé at klikke dig ind på deres hjemmeside og slå din adresse op, inden du begynder at glæde dig til billigt fibernet.
Hiper kører med en fast pris på 299 kroner om måneden, hvor du så til gengæld får en så hurtig forbindelse, som din husstand tillader. De skruer forbindelsen op på max, og så afhænger det af kabler og dækning, om du får 200 mbit/s eller nærmere de 1000 mbit/s.
Fibernet fra TElenor
Sidst, men ikke mindst, kan du også vælge at kigge nærmere på fibernet fra Telenor, som er en ny spiller på markedet. Telenor er den eneste udbyder lige nu, der kan tilbyde dig et abonnement uden binding, hvor du samtidig for oprettelse, teknikerbesøg og forsendelse for i alt 0 kroner.
Det er dog ikke en hastighed på 1000 mbit/s, du får i denne løsning, men derimod 200 mbit/s. Prisen er på 299 kroner om måneden, men med gratis oprettelse, teknikerbesøg og forsendelse samt ingen binding, er det i den grad også et godt tilbud sammenlignet med de andre løsninger.