iPhone 11 Anmeldelse

I 2013 blev vi introduceret til iPhone 5C, som blev sendt på markedet som et bud på en iPhone til en discountpris, ligesom flere andre mærker også har lavet discount modeller. Den blev dog ikke den helt store succes, og sidenhen forsøgte man sig mere heldigt med iPhone XR, som endte med at blive den bedste sælgende af den trio, der blev sendt på markedet på det tidspunkt. Nu er vi så klar til dens efterfølger, nemlig iPhone 11, som vi kigger nærmere på her.

iphone 11 anmeldelse
iPhone 11

iPhone XR var en billigere og mere nedtonet version af XS-serien med en LCD-skærm, med et kamera mindre og en fremragende batteriudholdenhed. Dog mener vi med ordet billigere ikke decideret billig, da vi trods alt stadig bevæger os i Apples univers, hvor intet er decideret billigt.

Men mod al forventnig, så var iPhone 11 trods alt endnu billigere end XR-modellen var ved dens lancering. Kun 50 dollars skildte de to ad ved lancering, men det var dog trods alt stadig billigere. Intet er blevet udeladt, og der er endda et par fine tilføjelser til denne prisvenlige iPhone.

iPhone 11 har nøjagtigt den samme størrelse og skærm som XR-modellerne. Den bruger den samme 6.1 IPS LCD-skærm med 326ppi, mens et stykke på toppen af mobilen indeholder ansigst-genkendelse teknologien. Selve skærmens funktioner er også uændret, når det kommer til kotrast, lysstyrke, Haptic Touch og så videre.

iPhone 11 kan endda prale med den nye Apple A13 Bionic-chip, den samme som også sidder i iPhone 11 Pro. Kameraet er også blevet bedre, og her er der det nye 12MP ultra vidvinkle kamera, der også ses i Pro-modellerne. Her er der bl.a. funktioner som Crop Out of Frame, og den optager også 4K-videoer med alle kameraerne.

Selfie kameraet på iPhone 11 er også hele 12MP, dog en anden 12MP med 23 mm linse og med mulighed for at optage 4K 60fps videoer eller 30fps videoer med udvidet dynamisk område. Filmstabilisering er tilgængelig på fronten i alle tilstande.

Apple valgte også at presse et større batteri ind i den samme krop som sidste år. Nu kan vi glæde os over et 3.110mAh batteri, hvor der i XR mobilen kun var en 2.942mAh model.

IPhone 11 understøtter 18W opladning, men den er ikke pakket med en hurtigoplader i kassen som Pro-modellerne.

Så du kan altså glæde dig til et nyt kamera og en ny chip samt nogle nye softwarefunktioner, hvis du skifter fra XR til iPhone 11. Desuden kommer iPhone 11 også i nogle nye farver, herunder bl.a. grøn og lilla. Den er også bedre vandafvsiende sammenlignet med XR, men det er ikke til at sige, om glasset er blevet stærkere. Det vil tiden vise.

Selve kassen til iPhone 11 er hvid og kun en smule større end selve mobilen. I kassen finder du din iPhone 11 med et almindelig lynkable, et sæt EarPods samt et lynstik og den gamle 5W-oplader.

Apple sender ikke længere iPhones med en 3,5 mm adapter.

Mens iPhone 11 understøtter 18W hurtig opladning via USB-strømforsyning, leveres den ikke med den nye 18W Apple-oplader, der følger med Pro-modellerne. Så selvom den er billigere end XR, skal du desværre stadig bruge penge på dette ved siden af.