Det er ved at være noget tid siden, at vi havde en lille og kompakt flagship iPhone-model i lommerne. Sidste gang det skete, var iPhones bare ikke vare større. Men nu har vi altså fået denne iPhone 12 Mini, som mange af os virkelig har glædet os til.
Rygterne om en iPhone Mini har været der siden ca. 2013, hvor vi i stedet fik en iPhone 5C at se i stedet for, som var mere farverig og billigere end de øvrige modeller på markedet. Ikke billig, men billigere.
Efter 2013 blev iPhones kun større og højere, hvilket eksempelvis nemt kunne ses på iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPhone XS Max. I 2016 kom der så heldigvis et frisk pust i form af iPhone SE, og siden dengang har mange af os længtes efter en stærk iPhone med de samme funktioner og den samme power som de nyeste modeller, bare i en mindre version, så den kan være i lommen. Og i oktober blev det så en realitet.
Læs mere om iPhone 12 Pro her.
Uden tvivl kan iPhone 12 Mini bedst beskrives som en kompakt version af iPhone 12. Dette betyder, at den kommer med en mindre skærm (5,4 “vs. 6,1”) og mindre batteri (2,227mAh vs. 2,815mAh), mens den bevarer alt, der ellers gør iPhone 12 god.
IPhone 12 mini har en 5,4 “OLED-skærm med udvidet 1080p-opløsning og den nyeste Apple A14 Bionic-chip, hvilket gør den til verdens mindste 5G-kompatible telefon til dato. Også løftet fra iPhone 12 er det dobbelte kamera med Night Mode og Dolby Optagelse af vision-video og stereohøjttalerne.
Mini bruger den samme IP68-klassificerede glaskrop med Ceramic Shield som resten af flokken. Den pakker også MagSafe-support på bagsiden, selvom den trådløse opladning er begrænset til 12W versus 15W på resten af iPhone 12 modellerne.
Ved at være en mindre version af iPhone 12 beholder iPhone 12 Mini både de gode og de ikke så gode ting. Dette betyder, at du ikke får noget tilbehør, udover et USB-kabel i kassen, der er ingen HRR-skærm, intet 3,5 mm stik og hvad du ellers måtte have håbet på.
Læs også vores anmeldelse af iPhone 12 Pro Max her.
Alle de nye iPhone 12’er, inklusive mini, kommer pakket i en tynd papirkasse, der indeholder iPhone og et USB-C-til-lyn-kabel.
Til manges forargelse pakker Apple ikke længere en oplader og headsets med sine telefoner, hvilket vi nok er mange, der er trætte af. Så dette skal du beregne udover, når du skal finde prisen på din iPhone. Det er til at betale, men det gør alligevel alle iPhones et par hundrede kroner dyrere.